luni, 29 noiembrie 2010

Tehnica jocului cu nisip

Tehnica jocului cu nisip este o interventie terapeutica activa si imaginativa de nivel mondial, destinata atat copiilor cat si adultilor. Jocul cu nisip este un proces creativ- simbolic, care ofera avantajul ca simbolurile pot fi pastrate, deplasate sau transformate. Simbolurile sunt foarte importante in terapia prin jocul cu nisip. Ele sunt caramizile care stau la baza procesului de vindecare in cadrul acestei tehnici.

… Desi numeroase teorii sustin ca simbolul tine mai mult de imaginar, de “irealitate”, fiind separate de planul realitatii, simbolul tine de realitatea interioara a clientului, este cel ce permite accesul la interioritatea clientului, la viata lui psihica pana la nivelurile cele mai profunde. Prin alegerile pe care le face, prin povestile pe care le creeaza si scenele pe care le joaca, copilul sau adultul care se joaca in ladita cu nisip isi pune metaforic in scena evenimente din propria viata, oferind informatii despre sine si despre situatia lui. Tocmai de aceea jocul cu nisip este atat o metoda terapeutica, cat si una de evaluare. Inca din prima sedinta de terapie, de la prima scena jucata se releva problema clientului si, implicit si obiectivele terapiei. De asemenea, prin imaginile rezultate in jocul cu nisip, terapeutul are un bun feedback si multe date despre evolutia cazului, pe parcursul intregii interventii.

Va invit sa cititi intregul material (apasati pe imagine, apoi download).




Materialul integral cuprinde:
Un scurt istoric al terapiei prin jocul cu nisip
Fundamente teoretice ale metodei Jocului cu nisip
Tehnica jocului cu nisip - descriere si administrare
Tehnica jocului cu nisip- valoare diagnostica
Avantajele jocului cu nisip
Scala de observatie pentru copii - Testul jocului cu nisip (J. Pruyn Reed)


…jocul cu nisip invita la vindecare pe mai multe niveluri: fizic, emotional, rational si spiritual, avand un mare potential existential si transpersonal.

Psiholog Raluca Antonescu – consilier şcolar Şcoala 24, Şcoala 28, Gradinita 138

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu